petek, 11. 5. 2018

10. festival Junij v Ljubljani z novo podobo in gospodično KUL

Na Kongresnem trgu bo od 8. do 21. junija potekal že 10. festival Junij v Ljubljani, ki prinaša številne brezplačne vrhunske umetniške stvaritve s področij plesa, gledališča in glasbe. Dopoldanski in popoldanski dogodki bodo namenjeni otrokom, večeri pa vrhunskim umetniškim dogodkom.

V 14 dneh se bo zvrstilo več kot 30 doživetij, festival pa bo zaznamovalo tudi 6 tematskih dni: Baletni dan, Dan za rock (dobrodelni dogodki), Dan za ples, Impro dan, Cirkuški dan in Praznik glasbe.

Po 10 letih festival znova odpira Labodje jezero

Ob 10. obletnici predstavljamo prenovljeno vizualno podobo festivala. Začetek kulturnega poletja bomo odslej napovedovali z živahnejšim tonom komuniciranja in barvo zelene Ljubljane.

Junij logo2

Podrobnejši program preberite tukaj.

Prvi festival Junij v Ljubljani smo leta 2009 na Prešernovem trgu odprli z baletno predstavo Labodje jezero Petra Iljiča Čajkovskega v izvedbi SNG Opera in balet Ljubljana. 10. izvedbo festivala bomo ponovno začeli s tem veličastnim baletom, tokrat na Kongresnem trgu v izvedbi plesalcev Opere in baleta Slovenskega narodnega gledališča Maribor. Pridružila se jima bosta tudi vrhunska ruska solista, Anastazija Matvijenko, prvakinja Mariinskega teatra, in Ernest Latipov, prvak Mihajlovskega teatra.

Ljubljana je Unescovo mesto literature in članica Unescove mreže kreativnih mest, zato vas v času festivala vabimo še v Knjižnico pod krošnjami v parku Zvezda, kjer pripravljamo dogodke, ki bodo povezovali knjigo in umetnost.

Spoznajte pogovorno robotko Gospodično KUL

Ob 10. obletnici festivala predstavljamo Gospodično KUL, dekle, ki obožuje kulturo in verjame, da živi v najlepšem mestu na svetu. Gospodična KUL, pogovorni robot Facebook aplikacije, bo poskrbela, da ne boste zamudili nobene pomembne kulturne vsebine v Ljubljani. Za klepet v FB Messengerju bo na voljo vse dni festivala Junij v Ljubljani, pripravljena, da najhitreje odgovori na vprašanja, povezana s festivalom.

Gospodična KUL

Festival Junij v Ljubljani spremljajte na uradni FB strani festivala.