četrtek, 7. 6. 2018

Glasujte za Plečnikovo hišo

Le še do nedelje, 10. 6. lahko glasujete za naj evropski muzej po izboru obiskovalcev. Kandidatka za ta naziv je tudi Plečnikova hiša, letošnja prejemnica prestižne nagrade Evropske unije za kulturno dediščino / Europa Nostra 2018. Hvala za vašo podporo.

Svoj glas za Plečnikovo hišo lahko oddate na spletni strani.

Prestižna nagrada Evropske unije za kulturno dediščino

Evropska komisija in Europa Nostra, vodilna evropska organizacija na področju kulturne dediščine, sta v mesecu maju razglasili zmagovalce nagrade Evropske unije za kulturno dediščino / Europa Nostra za leto 2018. Neodvisne strokovne žirije so proučile 160 vlog, ki so jih predložile organizacije in posamezniki iz 31 evropskih držav.

Med letošnjimi prejemniki prestižne nagrade Evropske unije za kulturno dediščino je tudi Plečnikova hiša. Poseben poudarek letošnjih nagrad v znamenju Evropskega leta kulturne dediščine 2018 je na evropski dodani vrednost izbranih dosežkov na področju kulturne dediščine.

Zmagovalca bodo razglasili v Berlinu

Nagrajenci bodo povabljeni na slovesnost ob podelitvi nagrad za evropsko kulturno dediščino, ki jo bosta skupaj vodila evropski komisar Tibor Navracsics in maestro Plácido Domingo, potekala pa bo 22. junija v berlinskem kongresnem centru. Sedem dobitnikov velike nagrade (od katerih bo vsak prejel 10 000 EUR) in zmagovalec po izboru javnosti bodo razglašeni na slovesnosti, katere častni gost bo predsednik Zvezne republike Nemčije dr. Frank-Walter Steinmeier kot pokrovitelj evropskega leta kulturne dediščine v Nemčiji.