ponedeljek, 9. 7. 2018

Knjižnica ob vodi tudi to poletje

Julija in avgusta ste vabljeni na javni kopališči Kolezija in Kodeljevo v Knjižnico ob vodi, ki jo skupaj z javnim zavodom Šport Ljubljana organizirajo v javnem zavodu Mestna knjižnica Ljubljana.

Knjiga namesto zaslona

Kopalci lahko ob bazenu prebirate različne romane v slovenskem in angleškem jeziku, ter knjige za otroke in najstnike. Izposoja knjig je brezplačna in možna brez članske izkaznice, gradivo le vzamete s police in ga vrnete, preden zapustite bazen. Knjižnica ob vodi je odprta v času odprtosti letnih kopališč Kolezija in Kodeljevo.

Mestna knjižnica Ljubljana je uporabnikom prijazna knjižnica

Z združitvijo petih splošnih in ene specialne knjižnice leta 2008 smo ustanovili nov javni zavod Mestna knjižnica Ljubljana, ki na območju Ljubljane izvaja knjižnično dejavnost v 20 knjižnicah in v potujoči knjižnici na 46 postajališčih bibliobusa, poleg tega ima še 13 knjižnic v sedmih občinah ter posebne centre: Slovanska, Pionirska, Center vseživljenjskega učenja, Učni center za usposabljanje knjižničarjev, Trubarjeva hiša literature.

S poenotenjem informacijskega sistema in uvedbo mestne kartice Urbana kot članske izkaznice smo delovanje med enotami še bolj povezali in poenostavili

Uporabnikom prijazna knjižnica med drugim omogoča vpis na daljavo, storitev Knjiga na dom, vračanje gradiva v drugo knjižnico, ponuja možnost izposoj e-knjig. Poleg tega ozavešča in spodbuja ljubezen do knjige in branja med najmlajšimi v vrtcih (projekt Ciciuhec), med mladimi (projekta Poletavci in NajPoletavci) in odraslimi (projekt Mesto bere), prav tako organizira mednarodne posvete in predstavlja dobre prakse.

Ljubljana nosi naziv Mesto literature

Ljubljana je 11. decembra 2015 prejela stalni naziv mesto literature, ki ga Unesco podeljuje mestom z bogato literarno dediščino in živahnim sodobnim literarnim utripom, ki se zavedajo pomena kulture in knjige za trajnostni razvoj mesta. Več preberite tukaj.