torek, 7. 11. 2017

Na Borštnikovem srečanju nagrajene tudi predstave ljubljanskih zavodov

Na 52. festivalu Borštnikovo srečanje, ki je konec oktobra potekalo v Mariboru, so bile nagrajene tudi predstave ljubljanskih kulturnih zavodov.

Veliko nagrado festivala za najboljšo uprizoritev je prejela predstava Nemoč v režiji Primoža Ekarta ter izvedbi zavoda Imaginarni in Mini teatra Ljubljana. Nagrajena sta bila tudi igralec v predstavi Nik Škrlec in scenograf Damir Leventić.

Borštnikovo nagrado za režijo je dobil Žiga Divjak za režijo uprizoritve Človek, ki je gledal svet v izvedbi Slovenskega mladinskega gledališča, za igro pa igralski kolektiv omenjene uprizoritve.

Za kostumografijo v uprizoritvi Leonce in Lena v izvedbi Mestnega gledališča ljubljanskega je bil nagrajen Alan Hranitelj.

Na Borštnikovem srečanju je bila podeljena tudi nagrada Društva gledaliških kritikov in teatrologov Slovenije, ki je za najboljšo uprizoritev pretekle sezone (2016/2017) izbralo predstavo Zločin in kazen v režiji Mirjane Medojević in produkciji Akademije za gledališče, radio, film in televizijo ter Lutkovnega gledališča Ljubljana.

Tudi letošnja dobitnica Borštnikovega prstana, najvišjega priznanja za igralsko ustvarjalnost, Saša Pavček prihaja iz Ljubljane.

Čestitamo vsem nagrajencem.