četrtek, 26. 4. 2018

Novo otroško igrišče v Živalskem vrtu

V Živalskem vrtu so med prvomajskimi prazniki odprli novo otroško igrišče Žabji skok, predstavljajo tudi številne mladičke ter prenove, ki so jih izvedli pozimi.

Novo igrišče Žabji skok

Igrišče se razprostira ob velikem bajerju na osrednjem območju pod okrepčevalnico. Gre za unikatno igrišče, ki omogoča gibalne izzive in zabavo vsem generacijam. S svojo inovativno opremo omogoča otrokom prav posebno igro, vaje za ravnotežje, plezanje ter skoke, zato so ga poimenovali Žabji skok. To je že tretje igrišče v Živalskem vrtu Ljubljana, ki so ga pomagali zgraditi v NLB Viti.

Novi mladički v Živalskem vrtu

V Živalskem vrtu je to pomlad zelo pestro. Obiskovalci lahko opazujejo številne živali, ki skrbijo za svoje mladiče. Prvi letošnji mladiči so bile surikate, sledile so divje svinje, mare, črne čopičarke, liči antilope, papiga aleksander, ovce in pujsi na slovenski kmetiji ter v otroškem živalskem vrtu.

mladički v ZOO Ljubljana

Prenovljen spodnji del Živalskega vrta

To zimo so v Živalskem vrtu prenovili komunalno infrastrukturo in izpeljali energetsko sanacijo. Živalski vrt je zdaj bogatejši za kanalizacijo, plinovod in del vodovodne napeljave, zagotovili so tudi električno in optično napeljavo po celotni obhodni poti vrta. Hkrati so uredili nov odsek oskrbne poti za centralnim bajerjem, zamenjali dotrajani most, na novo ozelenili ter kompletno sanirali bajerje ter otoke za pelikane in lemurje.