sreda, 13. 6. 2018

Odprtje prenovljenega dela Živalskega vrta

V Živalskem vrtu Ljubljana so v torek, 12. junija 2018, odprli novo ogrado za severne jelene ter obnovljeno zgornjo obhodno pot živalskega vrta, ki je bila uničena ob žledolomu leta 2014.

Zaradi žledoloma, ki je februarja leta 2014 prizadel Ljubljano, so se podrle vse ograde in letalnice v zgornjem delu Živalskega vrta skupaj z zunanjo ograjo, na strmih predelih pa je bila uničena kar tretjina dreves. Sanacija je potekala 4 leta, direktorica Živalskega vrta Ljubljana mag. Zdenka Barbara Ban Fischinger pa je ob tem povedala, da so postavili kilometer nove zunanje ograje, uredili nove obhodne poti ter jih naredili manj strme in zato bolj dostopne za starše otrok z vozički ter osebe z oviranostmi. Dodala je, da so obnovili ograde za volke, rise, kozoroge in lose, brunarico preuredili v hotel za divjinske žuželke in ptice, zdaj pa so odprli še novo, 2500 m2 veliko ogrado za severne jelene, v kateri že bivajo trije mladi severni jeleni.

 

prenovljeni del Živalskega vrta
Župan Zoran Janković, ki je skupaj z direktorico Živalskega vrta Ljubljana Zdenko Barbaro Ban Fischinger in predsednikom uprave družbe Petrol d.d. Tomažem Berločnikom odprl prenovljeno pot, je ob tej priložnosti izrazil veliko priznanje celotni ekipi Živalskega vrta Ljubljana, ki je vse od požleda dalje delovala z enim samim ciljem, čim prej vrniti živalski vrt obiskovalcem, še lepši, kot je bil.