petek, 19. 1. 2018

Strokovni seminar IC Pika: Zgodnja obravnava – ocena potreb družine

18. januarja 2018 je v Dvorani Smelt v organizaciji Izobraževalnega centra Pika potekal seminar Zgodnja obravnava – ocena potreb družine, namenjen strokovnim delavcem s področja šolstva, zdravstva in sociale ter ostalim zainteresiranim, ki se vsakodnevno srečujejo z otroci s posebnimi potrebami.

Predavateljice dr. Branka D. Jurišić, spec. ped., dr. Jana Kodrič, spec. klin. psih. ter Ajda Strnad, socialna pedagoginja, so predstavile sodoben pogled na zgodnjo obravnavo otrok s posebnimi potrebami, skupaj s praktičnimi primeri in predlogi za večjo učinkovitost doseganja ciljev. Poudarek je bil predvsem na razlikah med tradicionalno ter sodobno zgodnjo obravnavo otrok, ki temelji na rutinah. V okviru slednje je bil predstavljen »intervju o rutinah«, priznana in mednarodno razširjena metoda ameriškega strokovnjaka dr. Robina McWilliamsa, ki temelji na vključitvi in podpori celotni družini otrok s posebnimi potrebami.

seminar IC pika

Udeležence so uvodoma pozdravile dr. Alenka Šelih, častna meščanka Ljubljane in predsednica Društva downov sindrom Slovenije, Jasna Murgel, poslanka v Državnem zboru in Marija Fabčič, vodja Oddelka za predšolsko vzgojo in izobraževanje MOL

Seminarja se je udeležilo več kot 200 udeležencev.