ponedeljek, 29. 1. 2018

V času zimskih počitnic ne bo dolgčas

Ljubljanski javni zavodi s področja kulture med zimskimi šolskimi počitnicami pripravljajo pester počitniški program.

Kinodvor

Mladi si bodo lahko v dopoldanskem času v počitniških skupinah ali z družino ogledali slovenski animirani film Martin Krpan (režija Nejc Saje) ter belgijski celovečerni film Fant z oblaki.
Več na www.kinodvor.org.

MGLC

Noč na Gradu Tivoli, petek - sobota, 23. in 24. februar

Ob koncu zimskih počitnic bodo mladi lahko preživeli noč na Gradu Tivoli, ki med svojimi stenami skriva zgodbe baronov in maršalov, v zadnjih letih pa tudi umetnikov. Sprehodu po gradu in razstavi Boris Jesih, Povezave bo sledila delavnica v grafičnem ateljeju, grajska večerja ob svečah ter pižama party. Primerno za mlade 13+. Program je brezplačen, nastal je v sodelovanju z JZ Mladi zmaji.

ZOO LJUBLJANA

V Živalskem vrtu Ljubljana pripravljajo celotedenski program, v okviru katerega bodo otroci spoznavali "zimsko" življenje živali. Program traja vsak dan od 7.30 do 16.30 ure, namenjen je otrokom, rojenim od 7 do 12 let. Podrobnosti najdete na njihovi spletni strani.

LJUBLJANSKI GRAD

Na Ljubljanskem gradu pripravljajo počitniško druženje s profesorjem zmajeslovja in pustolovko, ki bo potekalo vsak dan od 19. do 23. februarja od 7.30 do 16.30 ure. Primerno je za otroke od 6. do 10. leta starosti.

zmajelovscina mmally2

Prijave sprejemajo do zapolnitve prostih mest na e-naslov petra.kucic@ljubljanskigrad.si ali po telefonu številka 01 306 42 04. Podrobnosti so objavljene tukaj.

MLADI ZMAJI

Počitniški dnevi z Mladimi zmaji se bodo začeli z dobrodelno, celovečerno plesno predstavo Ljubezen okoli sveta 17. februarja ob 19. uri v Centru Zalog. Svoj pogum bodo počitnikarji lahko preizkusili v Kleti strahov, ki bo odprta od 20. do 22. februarja od 15. do 20. ure. Dobrodošlico v hotelu Jelenov zob jim bo izrekla ekipa črnuških mladih zmajev. Skupina deklet se bo 23. februarja podala na Avanturo za punce, kjer bodo preživele grajsko noč na Gradu Tivoli. Vse dni v tednu pa bodo odprti tudi Četrtni mladinski centri, v katerih bomo skupaj soustvarjali počitniške dni. Več informacij o počitniškem programu najdete na www.mladizmaji.si.

Vstop na aktivnosti je prost, na dobrodelni predstavi Ljubezen okoli sveta pa bodo zbirali prostovoljne prispevke (priporočen prostovoljni prispevek je 5 EUR), ki bodo namenjeni programom Mladih zmajev.

PIONIRSKI DOM

V Pionirskem domu pripravljajo dve počitniški šoli: likovno šolo, ki bo potekala v prenovljenih prostorih na Komenskega 9 in je primerna za otroke od 6. do 9. leta, ter radijsko-filmsko šolo, ki bo potekala na Vilharjevi 11 in je namenjena otrokom od 10. do 14. leta. Podrobnosti in prijavnico najdete na spletni strani Pionirskega doma.

Pionirski dom

MESTNA KNJIŽNICA LJUBLJANA

V enotah Mestne knjižnice Ljubljana bodo potekale številne brezplačne počitniške delavnice in druge aktivnosti.  Podrobnosti preverite na spletni strani www.mklj.si.

MUZEJ IN GALERIJE MESTA LJUBLJANA

Mestni muzej Ljubljana v soboto, 17. februarja, ob 11. in ob 15.30 uri vabi na Družinski skok v Srednjeveško Ljubljano. Program je primeren za otroke od 6 do 10 let. 

foto andrej peunik
Foto: Andrej Peunik

Prijave so obvezne, sprejemajo jih na e-naslovu prijava@mgml.si ali na tel. št. 01 24 12 506.

LUTKOVNO GLEDALIŠČE LJUBLJANA

V počitniškem tednu vabijo k ogledu lutkovnih predstav, ob tem pripravljajo še vodene oglede gledališča ter ustvarjalne delavnice. Podrobnosti preverite na spletni strani gledališča.

MALA ULICA

Zimske počitnice bodo posvetili raziskovanju vremena in uživanju v zimskih radostih. Počitniško varstvo bo potekalo vsak dan od 7.30 do 16. ure. V skupini bo največ 20 otrok, vodja ekipe bo Katja Poznič, za otroke pa bodo poleg nje skrbeli še trije usposobljeni sodelavci. Prijave sprejemajo na njihovi spletni strani.