sreda, 28. 11. 2018

Zmagovalni DKK Stanko Bloudek

Članice in člani Drsalno kotalkarskega kluba Stanko Bloudek Ljubljana so dosegli najboljši skupni rezultat in so v evropski konkurenci na tekmovanju za European Criterium na prvem mestu med 47 evropskimi klubi.

Tekmovanje za European Criterium poteka v kategorijah cicibanov, mlajših dečkov in deklic, starejših dečkov in deklic, kadetov in mladincev. Drsalci DKK Stanko Bloudek so osvojili 7 medalj v vseh kategorijah. Vse ostale uvrstitve so bile med najboljših 10 tekmovalcev.

V zadnjih letih je klub ob pomoči Letnega programa športa in z lastnimi vložki dosegel svoj srednjeročni cilj: biti najboljši klub v Sloveniji in se hkrati približati najvišjemu mednarodnemu nivoju v mlajših kategorijah. Cilj, postati najboljši klub v Sloveniji v mlajših kategorijah so dosegli že na lanskem državnem prvenstvu, letos pa drsalci dosegajo uspehe tudi na mednarodnih tekmovanjih.

Dolgoročnejši cilj kluba je, da iz baze mlajših drsalcev razvijejo mladinsko in člansko reprezentanco za nastope na evropskih in svetovnih prvenstvih in seveda nastop na olimpijskih igrah.