sreda, 17. 5. 2017

Aktivnosti Mestne občine Ljubljana na področju tigrastega komarja

Aktivnosti na področju tigrastega komarja izvajamo v partnerstvu s Snago d.o.o., ČS Šentvid, ČS Črnuče, ČS Moste, Mladinsko postajo Moste in Prirodoslovnim muzejem Slovenije.

17. maja 2017 je pred Prirodoslovnim muzejem Slovenije potekala predstavitev aktivnosti Mestne občine Ljubljana na področju tigrastega komarja.

V letošnji kampanji Rokavice gor! smo prebivalce ČS Šentvid, Črnuče in Moste pozvali k pospravljanju svojih vrtov in balkonov. Na treh celodnevnih dogodkih (ČS Šentvid 19. 4. 2017, ČS Črnuče 21. 4. 2017 in ČS Moste 9. 5. 2017) smo zbirali odsluženo posodo iz keramike, plastike in kovine. Prebivalce smo za njihov trud nagradili s sadikami rastlin, ki odganjajo komarje in jim hkrati ponudili tudi kakovosten kompost, ki nastane v Regijskem centru za predelavo odpadkov (Barje) iz ločeno zbranih bioloških odpadkov. Za prebivalce smo izvajali tudi enostavnejša popravila vrtnega orodja.

Na dogodkih smo zbrali skupno 305 keramičnih, 845 plastičnih in 155 kovinskih posod ter hkrati razdelili 1.150 sadik rastlin, ki odganjajo komarje in 4.200 litrov komposta.

100 sadik rastlin, ki odganjajo komarje smo podarili tudi društvu Zeleni nadzorniki, preostalih 250 sadik pa bomo razdelili službam in oddelkom mestne uprave.

Na vseh treh dogodkih smo izvedli tudi delavnice za otroke. Z nami so ustvarjali:

  • skupina otrok Vrtca Šentvid, enote Vid,
  • skupina otrok OŠ Maksa Pečarja,
  • skupina otrok OŠ Vide Pregarc.

Pri zbiranju posodic pa so sodelovali tudi otroci Vrtca Otona Župančiča ter OŠ Ketteja in Murna.

Na dogodku 17. maja 2017 so sodelovali tudi otroci Vrtca dr. Franceta Prešerna, skupina Ježki, ki so pozorno prisluhnili basni o Komarju Tigru.