ponedeljek, 21. 5. 2018

Čebelji poti sta se pridružila banka SKB in gostilna Pri kolovratu

Čebeljo pot smo zasnovali v sklopu aktivnosti zelene prestolnice Evrope 2016. Zasnovana je kot učna pot, na kateri se obiskovalci seznanjajo z dediščino čebelarstva v Ljubljani in s pomembnostjo čebel za naše preživetje.

SKB prispeva k ohranjanju čebel

SKB d.d. Ljubljana se s projektom »SKB – z naravo v mestu« pridružuje zgodbi urbanega čebelarstva v želji, da prispeva k ohranjanju čebel in s skrbjo za njihov življenjski prostor. Kranjske Sivke so se jim pridružile na terasi SKB poslovne stavbe. V okolici urbanega panja so s pomočjo Botaničnega vrta zasadili medovite rastline in čebelam omogočili najbolj kakovostni dom v mestnem okolju. Na ta način so obeležili 20. maj, ki so ga Združeni narodi na pobudo slovenskih čebelarjev razglasili za svetovni dan čebel in je rojstni dan Antona Janše, začetnika modernega čebelarstva. Več tukaj.

Pri kolovratu želijo pričarati tradicionalno vzdušje

V gostilni Pri kolovratu, najstarejši gostilni v starem delu Ljubljane, vstopajo v čebeljo pot z novo sladico iz medu, ki so jo skreirali skupaj z mladimi gostinci iz Srednje gostinske šole v Ljubljani. Več tukaj.

Čebelja pot nagrajen primer dobre prakse

Z inovativnim pristopom v Mestni občini Ljubljana predstavljamo velik turistični potencial, povečujemo prepoznavnost lokalnih ponudnikov in izdelkov na področju čebelarjenja ter vpeljujemo Ljubljanski med kot prepoznaven in samostojen proizvod. Do danes smo vanjo povezali že 35 partnerjev, od kulturnih in izobraževalnih institucij do gospodarskih družb, nevladnih organizacij in čebelarjev, ter zasnovali turistične in pedagoške programe.

V letu 2017 smo bili na razpisu URBACT, na katerega se je prijavilo skoraj 300 mest, za projekt Čebelja pot nagrajeni kot primer dobre prakse.

Več o ostalih ponudnikih čebelje poti, si preberite tukaj.

22