petek, 12. 6. 2015

Dogodek Rokavice gor

12. junija 2015 je v Ljubljani pred Tivolskim gradom potekala svečana razglasitev zmagovalca ter predstavitev akcije novinarjem.

Mestna občina Ljubljana v okviru naziva Zelena prestolnica Evrope 2016 začenja z družbeno odgovorno kampanjo »Rokavice gor!« s katero želimo opozoriti na pravočasno odstranitev zdravju škodljive ambrozije. Na dogodku smo predstavili akcijo in informacije o rastlini ambroziji, obenem pa je potekala tudi razstava vzorcev rokavic.

Pretekli mesec je potekala kreativna igra, v okviru katere so sodelujoči oblikovali vzorec delovnih rokavic, zmagovalna pa je postala zaščitni znak komuniciranja problematike ambrozije. V kreativni igri je bilo oddanih 67 vzorcev. Komisija je izbrala 10 finalistov, ki so (navedeni po abecednem vrstnem redu): Car Tara, Flajs Manca, Grčar Luka, Hren Natalija, Jakelj Blaž, Medved Hrvoje, Obal Urška, Romih Nejc, Sterle Režen Brina in Živanović Milica. S sodelovanjem v kreativni igri so ustvarjalci pomagali družbeno odgovornemu komuniciranju okoljskega problema, s katerim se soočata ne samo Mestna občina Ljubljana in Ljubljanska urbana regija, ampak tudi večina Slovenije.

Zmagovalni vzorec je oblikoval Blaž Jakelj. Njegovo delo bo javno izpostavljeno, naveden bo kot avtor in s tem bomo širili glas o njegovi kreativnosti. Blaž je na razglasitvi zmagovalnega vzorca prejel tudi glavno nagrado - celoletno Urbano za udobna potovanja z LPP v letu 2016, ko bo Ljubljana zelena prestolnica Evrope.