četrtek, 26. 4. 2018

Nov doživljajski park ob Masarykovi cesti

Ob Masarykovi cesti smo odprli nov doživljajski park, imenovan Teren, ki je nastal na območju gradbene jame, ki smo jo začasno preoblikovali v gradbišče urbane kulture.

Park predstavlja prostor za eksperimentiranje, grajenje in preizkušanje novih idej različnih deležnikov in ponuja nove možnosti za učenje, druženje, spoznavanje in igro. Temelji na ideji spodbujanja krožnega gospodarstva, zato je vsa oprema izdelana iz odpadnih predmetov in materialov, najdenih v zbirnem centru Snage Ljubljana.

doživljajski park ob Masarykovi cesti

V doživljajskem parku sodelujemo z Walfdorsko šolo, ki po principu re-use ureja grede, kjer bodo gojili različne vrtnine, društvom UAUU in GOR - izdelali so klopi in naprave za zunanjo vadbo, stari kiosk pa so preuredili v lopo za shranjevanje orodja, pripravljali bodo break dance in grafitarske delavnice, društvom Mavrični bojevniki, ki bo izvajalo igralne terapije, Zavetiščem za zavržene rastline, kjer pripravljajo rastlinjak za prevzem in oddajo rastlin, izvajali pa bodo tudi delavnice ter društvom Prostorož, ki koordinira uporabnike in izvaja predstavitev izumov za vrtnarje.