ponedeljek, 25. 5. 2020

Prvo predavanje na novem vrtičkarskem območju Vižmarje - Brod

S predavanji za vrtičkarje začenjamo tudi na novem vrtičkarskem območju Vižmarje - Brod. Prvič se dobimo v sredo, 27. maja 2020, ob 17. uri.

Predavanje pripravlja Davor Špehar, agronom in strokovnjak iz Zelenega sveta, ki se bo osredotočil na prva dela v vrtu, kolobar in postavitev gredic. Med drugim bo pojasnil: kolobarjenje vrtnin na vrtu, gnojenje in kolobar, sorodstvene vezi med rastlinami in načrtovanje vrta.

Predavanju bo sledila kratka api delavnica z apiterapevtko Nino Ilič iz Zavoda Eneja, z naslovom Pelinova tinktura s kostanjevim medom. Na delavnici se boste med drugim naučili, kako pelin in kostanjev med učinkujeta na naš organizem, poleg tega pa boste spoznali primernost uporabe api izdelka ter v kakšnih količinah ga je priporočljivo uporabljati.

Zbirno mesto za vse udeležence api delavnice in predavanja bo pri vhodu na vrtičkarsko območje Vižmarje – Brod ob 17. uri, zaradi lažje organizacije pa vse zainteresirane prosimo, da se na dogodek predhodno prijavijo na elektronski naslov zavod.eneja@gmail.com ali po telefonu 041 377 388. Na omenjenem naslovu in številki dobite tudi vse dodatne informacije ali pojasnila (tudi glede izvedbe delavnice v primeru slabega vremena).

Po nekaj virtualnih delavnicah, ki smo jih izpeljali v času epidemije koronavirusa, se veselimo ponovnega srečanja v živo. Lepo vabljeni!