četrtek, 26. 4. 2018

V Čebeljo pot se je vključil tudi A1 Slovenija

Čebeljo pot smo zasnovali v sklopu aktivnosti zelene prestolnice Evrope 2016. Zasnovana je kot učna pot, na kateri se obiskovalci seznanjajo z dediščino čebelarstva v Ljubljani in s pomembnostjo čebel za naše preživetje.

V A1 Slovenija odgovorni do okolja

V A1 Slovenija je družbena odgovornost globoko vpeta v samo jedro poslovanja. Posebno pozornost namenjajo odgovornosti do naravnega okolja, zato podpirajo urbano čebelarjenje in razvoj kranjskih čebel v mestu. 

Na streho poslovne stavbe A1 v Ljubljani so že maja 2017 postavili štiri panje s štirimi čebeljimi družinami. Že prvo leto so pridelali zelo kakovosten med, za katerega so prejeli srebrno priznanje na mednarodnem sejmu AGRA. Čebele so postale del njih in njihove kulture, zato bodo v prihodnosti iskali nove priložnosti, da odnos do njih še nadgradijo.

Ogled panjev je možen za organizirane skupine po predhodnem dogovoru.

 

B9A8055

 

Čebelja pot nagrajen primer dobre prakse

Z inovativnim pristopom v Mestni občini Ljubljana predstavljamo velik turistični potencial, povečujemo prepoznavnost lokalnih ponudnikov in izdelkov na področju čebelarjenja ter vpeljujemo Ljubljanski med kot prepoznaven in samostojen proizvod. Do danes smo vanjo povezali že 33 partnerjev, od kulturnih in izobraževalnih institucij do gospodarskih družb, nevladnih organizacij in čebelarjev, ter zasnovali turistične in pedagoške programe.

V letu 2017 smo bili na razpisu URBACT, na katerega se je prijavilo skoraj 300 mest, za projekt Čebelja pot nagrajeni kot primer dobre prakse.

Več o ostalih ponudnikih čebelje poti, si preberite tukaj.

22