četrtek, 26. 11. 2015

Aktivnosti mestnega redarstva v času prazničnega decembra

Praznično decembrsko vzdušje v Ljubljani se bo letos začelo v petek 27. novembra, s prižigom praznične osvetlitve mesta in odprtjem Prazničnega sejma.

Vrhunec prazničnega dogajanja bo v četrtek 31. decembra s silvestrovanjem na prostem v središču mesta.

Na praznično dogajanje v našem glavnem mestu smo se pripravili tudi na Mestnem redarstvu Mestne občine Ljubljana. Mestni redarji bodo tako v času predprazničnih sejmov in ostalih vzporednih dogodkov na območju mestnega središča dnevno prisotni s samostojnimi patruljami kot tudi v obliki mešanih patrulj (policist – redar).

V skrbi za varnost občanov in javnega premoženja bomo v tem času delovali preventivno, obiskovalcem dogodkov pa nudili različne informacije in jih usmerjali na parkirna mesta v neposredni bližini. Primarna naloga mestnih redarjev bo tako skrb za javni red in mir s ciljem preprečitve dejanj, ki bi lahko ogrožala življenje in dejanj, ki bi bila usmerjena v uničevanje javnega premoženja, naravne in kulturne dediščine, infrastrukture, pročelij in fasad.

Pridružujemo se tudi nasvetom in pozivom glede neuporabe pirotehničnih sredstev.

Možnost brezplačnega parkiranja na Vodnikovem trgu (tržnica)

Za obiskovalce decembrskih prireditev bo od 27. novembra 2015 do vključno 3. januarja 2016 omogočeno brezplačno parkiranje na Vodnikovem trgu in sicer: od ponedeljka do petka med 18.30 in 5. uro, ob sobotah od 18.30 naprej, ob nedeljah in praznikih pa ves dan, do 5. ure naslednjega dne. Vozila, ki bodo po izteku navedenega roka parkirana na tržnici, bodo odstranjena na stroške voznika.

Več o dogajanju v prednovoletni Ljubljani lahko preberete na portalu MOL – klik tukaj

Vsem udeležencem in obiskovalcem našega mesta, ki se bodo udeležili različnih dogodkov, želimo varno in prijetno ter predvsem pozitivno izkušnjo.

Mestno redarstvo Mestne občine Ljubljana