četrtek, 18. 6. 2015

Cona obzirnosti

V središču Ljubljane 18. junija 2015 poteka akcija »Cona obzirnosti«, ki kolesarje opozarja na primerno vožnjo v območju za pešce.

Ljubljana je s širjenjem območja za pešce, gradnjo novih mostov, obnovitvijo trgov in javnih prostorov in z izboljšanjem pogojev za hojo in kolesarjenje v zadnjih 8 letih naredila izjemen napredek pri kvaliteti bivanja v mestu. Da je Ljubljana na pravi poti, potrjujejo tudi podatki o naraščanju števila poti opravljenih peš ali s kolesom, ki predstavljata zdravo, poceni in prostorsko nezahtevno obliko mobilnosti v mestu.

Območje za pešce v centru Ljubljane je lep primer mešanja različnih oblik mobilnosti: pešci, kolesarji, Kavalir, rolkarji, tricikli. Potrebe teh skupin se nekoliko razlikujejo, vse pa druži želja po varnosti in dobrem počutju. V območju za pešce sta zato pomembni odliki obzirnost in medsebojno spoštovanje, ki sobivanje različnih udeležencev v prometu omogočata.

Tega se zavedajo tudi v skupini ZaMestoPoDveh in Ljubljanski kolesarski mreži, ki pripravljata akcijo, s katero želita predvsem kolesarje opozoriti na to, kakšna je primerna vožnja v območju za pešce.
Akcija bo v četrtek, 18. junija 2015, med 7. in 8. ter med 16. in 17. uro na več lokacijah v Ljubljani, med drugim tudi na križišču Trubarjeve in Resljeve ceste ter na križišču Zoisove ceste in Brega.


Celotno obvestilo si lahko preberete na naslednji povezavi - KLIK TUKAJ


Mestno redarstvo Mestne občine Ljubljana