torek, 27. 10. 2015

Delo mestnega redarstva v času prireditve volkswagen 20. ljubljanski maraton

Mestni redarji so aktivno izvajali operativne naloge v času prireditve Volkswagen 20. Ljubljanski maraton in skrbeli za varnost udeležencev ter obiskovalcev

Mestno redarstvo MU MOL je v soboto 24.10.2015 in nedeljo 25.10.2015 skupaj s sedmimi mestnimi redarji na prometnih točkah skrbelo za varnost udeležencev in urejalo promet ter poskrbelo za varno uporabo peščevih površin ob progah, na katerih so se odvijali sobotni promocijski teki (Lumpi tek, osnovnošolski in srednješolski tek) ter nedeljski rekreacijski tek, polmaraton in maraton.

S prisotnostjo mestnih redarjev smo na zaporah na prometnih točkah pripomogli k uspešni izvedbi jubilejnega 20. Ljubljanskega maratona. V času prireditve so mestni redarji delovali predvsem preventivno v smislu opozarjanja, nudenja informacij ter usmerjanja udeležencev in obiskovalcev na prosta parkirna mesta ter proti prireditvenem prostoru.

V času prireditve ni prišlo do množičnega oviranja ali ogrožanja, kar daje vedeti, da je bilo naše skupno delo z vsemi deležniki (policijo, službami, ki so opravljale varovanje in drugimi operativnimi službami MOL) opravljeno strokovno, korektno in zadovoljivo. Istočasno pa smo tudi ponosni, da smo bili del uspešne zgodbe »Volkswagen 20. Ljubljanski maraton«.

Mestno redarstvo Mestne občine Ljubljana