ponedeljek, 26. 3. 2018

Delovno srečanje Varnost v lokalni skupnosti

Sodelavci Mestnega redarstva MOL so v okviru mednarodnega sodelovanja mestnih policij glavnih mest Evropske unije, ki temelji na povezovanju in sodelovanju, med 21. in 23. marcem 2018 gostili predstavnike Mestne straže mesta Varšava iz Poljske.

Na delovnem obisku so izmenjali mnenja in izkušnje glede razvoja lokalnih varnostnih struktur ter gostom predstavili naloge, opremo ter prostore Mestnega redarstva MOL. V četrtek, 22. marca, so v okviru obiska v Mestni hiši organizirali tudi posvet na temo Delo lokalnih varnostnih struktur, na katerem so poleg Mestne straže mesta Varšava ter Mestnega redarstva sodelovali še Inšpektorat Mestne uprave MOL, IVK inštitut/Slovensko združenje za varen svet ter Fakulteta za varnostne vede Univerze v Mariboru, ki so predstavili svoj pogled na lokalne varnostne strukture ter njihove naloge, pri čemer so posebno pozornost posvetili prihodnjim izzivom na tem področju.

Delovno srečanje je potekalo v izjemno dobrem vzdušju, predstavniki Mestne straže mesta Varšava so bili z videnim in samim obiskom Ljubljane izjemno zadovoljni ter so izpostavili izredno urejenost in varnost mesta.