petek, 28. 3. 2014

Hiter odziv mestnih redarjev in pomoč poškodovanki

V petek 28.3.2014 je patrulja Mestnega redarstva izvajala nadzor na območju Kolodvorske ulice. V času nadzora je okoli 10.40 ure iz bližnje stavbe do mestnih redarjev pristopil varnostnik in obvestil, da približno 20 m stran leži na pločniku poškodovana starejša gospa.

Mestni redarji so nemudoma odšli na kraj dogodka. Ker so mestni redarji ustrezno strokovno usposobljeni za nudenje prve pomoči, so ponesrečenki nemudoma nudili prvo pomoč, saj je zaradi poškodb močno krvavela ter obvestili reševalno postajo. Poškodovanka je bila pri zavesti in se je pogovorno odzivala. Pojasnila je, da je padla, ker pri hoji ni opazila visokega pločnika ter da je srčna bolnica.

Reševalna postaja je bila predhodno že obveščena s strani meščanov, tako da je bilo reševalno vozilo na kraju v 5 minutah po prihodu mestnih redarjev. Reševalci so ponesrečenko oskrbeli in jo hospitalizirali.

S tem dejanjem in hitrim odzivom mestnih redarjev je bila omogočena takojšnja pomoč ponesrečenki, še pred prihodom reševalnega vozila na kraj dogodka.
 

Mestno redarstvo Mestne občine Ljubljana