sreda, 29. 8. 2012

Hujša prometna nesreča – hiter in učinkovit odziv mestnih redarjev

Hitra, učinkovita in uspešna akcija mestnega redarstva, policije in reševalne postaje pri nudenju pomoči ponesrečencu prometne nesreče

Dne 28.8.2012 ob 9:00 uri je patrulja mestnega redarstva med nadzorom okoliša, v križišču Mencingerjeve in Korpske ulice opazila hudo prometno nesrečo, v kateri sta bila udeležena kolesar in osebno vozilo. Glede na resnost poškodbe, saj je kolesar s hudo poškodbo glave nepremično ležal na cestišču je patrulja takoj obvestila operativno komunikacijsko pisarno mestnega redarstva, ki je organizirala pomoč. Obveščeni so bili reševalna postaja in policija, prav tako bližnje patrulje Mestnega redarstva.

Patrulje mestnega redarstva, so kot prve na kraju, zavarovale kraj prometne nesreče in nudile prvo pomoč ponesrečencu.
Čez 5 minut je na kraj prispel motorist reševalec, Ki je poškodovancu nudil medicinsko pomoč do prihoda reševalnega vozila. Reševalno vozilo je hudo ponesrečenega kolesarja odpeljalo v UKC.

Ponesrečenec je imel ob času nesreče s seboj tudi psa, ki je ostal brez nadzora, za katerega je poskrbelo Društvo za zapuščene živali Ljubljana Gmajnice. Skupna akcija mestnega redarstva, policije in reševalne postaje je pripomogla k hitri pomoči ponesrečencu.

Mestno redarstvo Mestne občine Ljubljana