sreda, 25. 9. 2013

Kot pozitivna izkušnja se je končalo evropsko prvenstvo v košarki eurobasket 2013

Zaključilo se je Evropsko prvenstvo v košarki EuroBasket 2013, v okviru katerega je Ljubljana gostila del tekem, vključno s finalno v nedeljo 22.9.2013. Tekme so se odvijale na dveh lokacijah, v Hali Tivoli in Areni ŠRC Stožice.

Glede na obseg dogajanja je dogodek predstavljal tudi za Mestno redarstvo nov izziv, na katerega smo se skupaj z ostalimi operativnimi službami temeljito pripravili.

V času prvenstva posebnosti nismo beležili, promet je potekal tekoče in brez večjih zastojev. Glede na število obiskovalcev je bilo zanemarljivo število ukrepov, so pa mestni redarji obiskovalce in udeležence opozarjali in jih usmerjali na bližnja parkirna mesta. Obiskovalci in drugi udeleženci tekem so upoštevali usmeritve in navodila ter obvestila glede uporabe javnih prevoznih sredstev in možnosti parkiranja na bližnjih parkiriščih, saj so bila polno zasedena. Mestni redarji so bili v času pred tekmami prisotni na ključnih lokacijah v okolici prizorišč tekem in skrbeli za varen in neoviran promet. Po zaključku evropskega prvenstva tako lahko potrdimo, da je bil dogodek predvsem pozitivna izkušnja za vse.

Pridružujemo se čestitkam naši reprezentančni ekipi za doseženo peto mesto in uvrstitev na svetovno prvenstvo.

Mestno redarstvo Mestne občine Ljubljana