sreda, 26. 6. 2013

Mestna redarja nudila asistenco policiji pri usmerjanju prometa ob prometni nesreči na aškerčevi cesti

V petek 21. junija okoli 15:40 ure je policistka s Policijske postaje Ljubljana Center, ki je sodelovala na osrednjem dogodku kolesarskega festivala na Bregu dobila nujno obvestilo o ponesrečenem moškem, ki naj bi negibno ležal na vozišču Aškerčeve ceste.

Mestna redarja sta policistki takoj ponudila asistenco in skupaj so odšli na kraj dogodka. Ob prihodu na kraj dogodka, je moški, ki je padel z električnega vozila, negibno ležal na tleh in ni kazal znakov življenja. Neposredno za tem je na kraj prišlo tudi reševalno vozilo in reševalci so nudili pomoč ter oskrbeli ponesrečenca.

Mestna redarja sta takoj zavarovala kraj nesreče in v križišču s Prešernovo cesto preusmerjala promet na sosednje ulice in skrajni desni vozni pas Aškerčeve ceste tako, da je bil kraj dogodka zavarovan in s tem omogočena nemotena ter varna oskrba ponesrečenega.

Z zavarovanjem kraja dogodka je bila preprečena možnost hujše poškodbe osebe, ki je negibno ležala na vozišču Aškerčeve ceste. Mestna redarja pa sta za dejanje in ravnanje prejela tudi ustno pohvalo s strani vodje izmene Policijske postaje Center, saj je prav zaradi njunega učinkovitega dela in usmerjanja prometa v času hude prometne nesreče promet po Aškerčevi cesti potekal normalno, brez večjih zastojev in hujših posledic.

Mestno redarstvo Mestne občine Ljubljana