torek, 31. 7. 2012

Mestna redarja ugotovila, da je brezvestni voznik, ki je ogrožal varnost pešcev uporabljal ukradeno kolo s pomožnim motorjem

Mestna redarja pri opravljanju rednega nadzora v središču mesta zaznala, da brezvestni voznik ogroža pešce in skupino starejših občanov ter pri tem ugotovila, da je uporabljal ukradeno kolo s pomožnim motorjem.

Dne 30.7.2012 sta mestna redarja, ki sta opravljala redni nadzor na Kongresnem trgu in v središču mesta z motornimi kolesi, glede na pravilno oceno in s strokovnim ravnanjem okoli 20.30 ure zaznala voznika kolesa s pomožnim motorjem. Brezvestni voznik je na Kongresnem trgu z neprimerno vožnjo (vožnja z neprilagojeno hitrostjo, objestno vijuganje, vožnja med pešci itd) ogrožal varnost večje skupine starejših občanov in drugih pešcev. S svojo neprimerno vožnjo je skoraj povozil starejšo gospo, zato sta mestna redarja voznika poskušala ustaviti, vendar je odpeljal dalje in vožnjo nadaljeval po Gosposki in naprej v smeri proti Zoisovi.

Ob poskusu ustavitve je voznik kolo s pomožnim motorjem vrgel po stopnicah in pobegnil s kraja v smeri proti Emonski cesti. Kljub pozivu naj se ustavi, moški tega ni upošteval. Mestna redarja sta zaradi zakonskih omejitev morala opustiti sledenje in prijetje storilca, zato sta kraj zavarovala in o dogodku takoj obvestila policijo. Policisti PP Center so na kraju preverili kolo s pomožnim motorjem preko uradnih evidenc OKC PU Ljubljana in ugotovljeno je bilo, da je bil le ta ukraden občanu na območju Šiške. Postopek obravnave primera in identifikacije storilca je prevzela Policija.