ponedeljek, 19. 11. 2012

Mestni redar in policist nudila prvo pomoč neodzivnemu ponesrečencu

Dne 16.11.2012 ob 11.15 uri sta mestni redar Mestnega redarstva in policist Policijske postaje Ljubljana Moste izvajala nadzor cestnega prometa na Letališki cesti. Do njiju je pristopil občan in ju obvestil, da na omenjeni cesti na avtobusni postaji nasproti bencinskega servisa Petrol leži negibna oseba.

S policistom sta takoj odšla na kraj, mestni redar pa je na kraj takoj napotil patruljo mestnega redarstva za pomoč v primeru, če bi bilo potrebno oživljanje z defibrilatorjem. Mestni redarji so skupaj s policistom takoj po prihodu zavarovali kraj dogodka, ponesrečencu, ki je negibno ležal na tleh avtobusne postaje pa nudili prvo pomoč in omogočili neoviran dostop reševalnemu vozilu do ponesrečenca.

Že pred prihodom reševalcev na kraj je ponesrečenec prišel na pol k zavesti in začel dobivati napade krčev, zato so ga do prihoda reševalcev postavili v nadzorovan položaj, da se med napadi krčev ne bi poškodoval.
S tem dejanjem je bil ob hitremu odzivu mestnih redarjev in policistov omogočena takojšnja pomoč ponesrečencu, še pred prihodom reševalnega vozila na kraj dogodka.

Mestno redarstvo Mestne uprave Mestne občine Ljubljana