petek, 1. 8. 2014

Mestni redar ukrepal zoper romunske državljane, ki so vsiljivo beračili v središču ljubljane

Mestni redar je ukrepal zoper berače, za katere se je v postopku izkazalo, da so storilci več kaznivih dejanj na področju Vodic.

Dne 30.7.2014 je bil mestni redar Tadej Sobočan na območju centralne tržnice s strani občanov opozorjen na vsiljivo beračenje s strani tujih državljanov. Ob pregledu območja je omenjeni osebi opazil pri arkadah ob Ljubljanici. Med približevanjem je slišal kako osebi zahtevata denar od občana, kateri je večkrat ponovil, da nima denarja, kar pa tujcev ni odvrnilo od vztrajanja pri zahtevi za denar.

Mestni redar je na podlagi pritožbe občana uvedel prekrškovni postopek, in poskušal ugotoviti istovetnost tujcev. Ker nista posedovala dokumentov, jima je odredil zadržanje in prosil za asistenco policistov PP Center. Policisti so osebi prevzeli v nadaljnji postopek ugotavljanja istovetnosti na PP Center, kjer so na podlagi preverjanj ugotovili, da sta bila tujca, ki sta ta dan vsiljivo beračila v središču Ljubljane osumljena več vlomov v stanovanjske objekte na področju Vodic.

V primeru, da nekdo od vas zahteva denar – drobiž, na način da se počutite neprijetno ali celo ogroženo o dogodku takoj obvestite Operativno komunikacijski center PU Ljubljana na 113 ali Operativno komunikacijsko pisarno MR MOL na 01 306 16 20.

 

Mestno redarstvo Mestne občine Ljubljana