sreda, 6. 3. 2013

Mestni redarji nudili pomoč onemoglemu

Mestni redarji so opazili osebo, ki je negibno ležala na vozišču in takoj poskrbeli za prihod reševalnega vozila na kraj ter kraj zavarovali, da ne bi prišlo do morebitnih novih poškodb

 Dne 01.03.2013 je patrulja MR MU MOL ob na Proletarski ulici opazila osebo, ki je negibno ležala na vozišču. Mestna redarja sta takoj pristopila k onemogli osebi ter poskrbela za interventni prihod reševalnega vozila na kraj.

Pri obravnavi dogodka se je izkazalo, da je domnevni poškodovanec, močno vinjen mlajši moški, ki pa ni imel vidnih poškodb. Reševalca Reševalne postaje Ljubljana sta mu želela nuditi prvo pomoč, vendar je obravnavani postal nasilen, zato je bil obveščen OKC PU Ljubljana, ki je na kraj dogodka poslal policijsko patruljo. Ob prisotnosti policistov se je omenjena oseba umirila in je bila s strani reševalcev odpeljana na UKC na opazovanje. 

Z zavarovanjem kraja dogodka je bila preprečena možnost hujše poškodbe osebe, ki je opita ležala na vozišču Proletarske ulice, prav tako pa je bil vzpostavljen javni red.

 

Mestno redarstvo Mestne uprave Mestne občine Ljubljana