četrtek, 5. 3. 2020

Mestni redarji preprečili nadaljnje povzročanje materialne škode

Patrulja Mestnega redarstva je v torek, 3. marca, 2020, med patruljiranjem na območju Trnovega preprečila povzročanje materialne škode.

Mestna redarja sta zaznala glasno vpitje in ropot na območju Trnovskega pristana ter se nemudoma napotila na kraj. Ko sta prispela v bližino lokacije, so jim občani povedali, da se je skupina mlajših oseb z njimi prepirala, nato pa začela razgrajati in povzročati materialno škodo na parkiranih avtomobilih, zapornici, zabojnikih za smeti, prometnih znakih itd.
O dogodku smo obvestili tudi policijo, mestna redarja sta nato v sodelovanju s policisti uspešno izsledila in prijela storilce. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari so obravnavo prevzeli policisti PP Ljubljana Center.

foto

V skrbi za ohranjanje skupnega javnega dobra in večje varnosti v Mestni občini Ljubljana Mestno redarstvo nadaljuje z dolgoročno kampanjo s sloganom MESTNO REDARSTVO, VARNOST – PROMET – SKUPNOST ter začenjamo z ozaveščevalno akcijo na področju javnega reda in miru, s katero poudarjamo pomen spoštovanja našega skupnega javnega prostora.