torek, 16. 4. 2019

Mestni redarji v akciji Hitrost zaznali številne prekoračitve hitrosti

Redarji Mestnega redarstva so v prvi polovici aprila sodelovali v preventivni akciji Hitrost. Zaznali so kar 1.246 prekoračitev hitrosti.

Aktivnosti smo izvajali z dvema samodejnima merilnima napravama, nameščenima v službenih vozilih na več lokacijah in dvema stacionarnima samodejnima merilnima napravama na Zadobrovški cesti 14 in Dolenjski cesti 43.

V času akcije smo skupaj zaznali 1.246 prekoračitev hitrosti, od tega je bilo skupaj 419 prekoračitev hitrosti zaznanih s stacionarnima samodejnima merilnima napravama. Najvišja izmerjena hitrost je bila kar 150 km/h na Dolenjski cesti. Največ prekoračitev je bilo zaznanih v razponu od 6 do 10 km/h in sicer 827, kar predstavlja 66,37 % vseh kršitev.

Naš cilj in aktivnosti tudi v prihodnje ostajajo usmerjene v zmanjšanje števila prekoračitev hitrosti na območju Ljubljane, s poudarkom na najbolj varnostno obremenjenih lokacijah in lokacijah z večjo prisotnostjo najranljivejših udeležencev v prometu (otroci, starejši, pešci, kolesarji).

Vse udeležence v cestnem prometu ponovno pozivamo, naj hitrost vožnje prilagodijo prometnim varnostnim razmeram in upoštevajo cestnoprometne predpise in signalizacijo ter tako s svojim ravnanjem prispevajo k skrbi za lastno varnost in varnost drugih udeležencev v prometu