četrtek, 24. 3. 2016

Mestno redarstvo se pridružuje nacionalni preventivni akciji »varnost motoristov«

Mestno redarstvo sodeluje v nacionalni preventivni akciji »Varnost motoristov«, ki jo v času med 28.3.2016 in 10.4.2016 organizira in koordinira Javna agencija RS za varnost prometa. Namen preventivne akcije je skrb za varno udeležbo voznikov enoslednih vozil v cestnem prometu.

S pomladjo in višjimi temperaturami se v cestnem prometu poveča tudi prisotnost voznikov enoslednih motornih vozil, ki spadajo med ogrožene skupine udeležencev, ki so pogosto žrtve prometnih nesreč.

S ciljem in v skrbi za izboljšanje varnosti, tako voznikov enoslednih motornih vozil kot tudi ostalih udeležencev v cestnem prometu, smo skladno s predlaganimi usmeritvami in vrstami ukrepov pripravili aktivnosti, ki jih načrtujemo v času izvajanja preventivne akcije med 28.3.2016 in 10.4.2016.

V času izvajanja preventivne akcije bodo naše aktivnosti usmerjene predvsem v skrb za večjo varnost voznikov enoslednih motornih vozil v območjih gostejšega prometa in na lokacijah v bližini vrtcev, osnovnih šol in domov starejših občanov. Namen izvajanja naših aktivnosti je ozaveščanje, opozarjanje in usmerjanje na pravilna ravnanja, ki pomenijo večjo varnost v prometu.

Več o nacionalni preventivni akciji lahko preberete na spletni strani Javne agencije RS za varnost prometa – klik tukaj in klik tukaj

Tudi Mestno redarstvo se pridružuje Javni agenciji RS za varnost prometa, ki motoristom svetuje izjemno previdnost in strpnost, prilagoditev hitrosti vožnje razmeram na cesti ter uporabo zaščitne čelade in druge opreme.

Mestno redarstvo Mestne občine Ljubljana