četrtek, 15. 9. 2016

Mestno redarstvo sodelovalo na prireditvi dan nacionalne varnosti

Mestno redarstvo je v sredo dne 14.9.2016 sodelovalo na prireditvi Dan nacionalne varnosti, ki jo je organiziral Inštitut za varnostno kulturo v sodelovanju s Fakulteto za varnostne vede Univerze v Mariboru in Slovenskim združenjem za varen svet.

Mestno redarstvo je v sredo dne 14.9.2016 na povabilo Inštituta za varnostno kulturo sodelovalo na prireditvi Dan nacionalne varnosti, ki je potekala v vojašnici Edvarda Peperka v Ljubljani.

Udeležence je pozdravil poleg ministrice za obrambo ga. Andreje Katič, gostitelja prireditve poveljnik 1. Brigade Slovenske vojske brigadir g. Roman Urbanč, pozdravil tudi podžupan MOL g. Dejan Crnek.

Tema letošnje prireditve je bila »Izzivi za ohranitev stabilne nacionalne varnosti in vloga države, občin in državljanov«. Več o prireditvi najdete na njihovi spletni strani – klik tukaj.

Mestno redarstvo se je predstavilo na stojnici skupaj s kolegi iz redarske službe Medobčinske uprave občin Bovec, Kobarid, Tolmin in Kanal ob Soči, kjer smo udeležencem predstavili svoje delo, pooblastila in pristojnosti ter delili informativne zgibanke in promocijski material s poslikavo mestnega redarstva. Dogodek je bil tako tudi odlična priložnost za poglabljanje že tako dobrega sodelovanja z navedenimi kolegi.

V okviru dogodkov na prireditvi je imelo Mestno redarstvo tudi samostojno delavnico, na kateri smo predstavili Program in aktivnosti na področju zagotavljanja varnosti na območju Mestne občine Ljubljana.

Mestno redarstvo Mestne občine Ljubljana