torek, 6. 10. 2015

Mestno redarstvo sodelovalo na prometnem dnevu na oŠ zadobrova

Mestno redarstvo je v petek 2.10.2015 sodelovalo na prometnem dnevu, ki ga je organizirala Osnovna šola Zadobrova, na katerem smo predstavili svoje delo in službeno opremo.

Mestno redarstvo se je na povabilo Osnovne šole Zadobrova, v petek 2.10.2015 udeležilo tradicionalnega dogodka »Prometni dan OŠ Zadobrova«.

Na prireditvi smo obiskovalcem predstavili delo Mestnega redarstva, naša pooblastila in pristojnosti ter službeno opremo, katero uporabljamo pri vsakdanjem operativnem delu.

Učencem smo tudi predstavili, kako se varno gibljemo v prometu, če smo udeleženi kot pešec ali kolesar ter jim delili kresničke in odsevnike, da bodo v prometu v temnejših delih dneva še bolj vidni in bolj varni.

Obiskovalcem smo delili tudi informativne zgibanke (Parkiraj-ne oviraj, Vaše pravice in obveznosti v postopku o prekršku) ter drug promocijski material.

Zelo velika atrakcija je bilo vozilo s samodejno merilno napravo, saj so si radar lahko ogledali od blizu, učencem in njihovim učiteljem pa smo tudi predstavili delovanje le te, ter odgovarjali na zelo zanimiva vprašanja.

Mestno redarstvo Mestne občine Ljubljana