četrtek, 8. 9. 2016

Mestno redarstvo sodeluje v nacionalni preventivni akciji »varnostni pas«

Mestno redarstvo Mestne občine Ljubljana se pridružuje nacionalni preventivni akciji »VARNOSTNI PAS«, ki jo med 9.9.2016 in 16.9.2016 organizira in koordinira Javna agencija Republike Slovenije za varnost prometa.

Osnovni namen preventivne akcije s sloganom PRIPNITE SE in doŽIVITE! je spodbujati uporabo varnostnih pasov pri vseh potnikih na vseh vožnjah in v vseh vozilih, izboljšati pravilno pripetost in uporabo varnostnih pasov in otroških varnostnih sedežev ter zmanjšati posledice, mrtve in hudo poškodovane, v prometnih nesrečah zaradi neuporabe varnostnega pasu.

Mestno redarstvo se pridružuje preventivni akciji in bo delovalo predvsem preventivno s ciljem ozaveščanja voznikov in sovoznikov o pomembnosti uporabe varnostnih pasov med vožnjo.

Mestni redarji bodo tako izvajali nadzor, ali so voznik in ostali potniki, tudi otroci v motornem vozilu na vseh sedežih, kjer so vgrajeni varnostni pasovi, pripeti na način, ki ga je predvidel proizvajalec vozila glede na konstrukcijo zadrževalnega sistema, s čimer se zagotavlja maksimalna varnost.

Več o preventivni akciji najdete na spletni strani Javne agencije RS za varnost prometa – klik tukaj .

Mestno redarstvo Mestne občine Ljubljana