četrtek, 8. 3. 2018

Mestno redarstvo sodeluje v preventivni akciji Varnostni pas

Redarji Mestnega redarstva Mestne občine Ljubljana bodo sodelovali v nacionalni preventivni akciji Varnostni pas, ki bo potekala od 12. do 23. marca 2018.

Namen akcije je preventivno delovanje, osveščanje, usmerjanje in opozarjanje voznikov in ostalih potnikov na pomen pripenjanja z varnostnim pasom na vseh sedežih v vozilu in na vseh vožnjah, tudi najkrajših znotraj naselij.

Mestno redarstvo bo v času preventivne akcije delovalo predvsem preventivno s ciljem osveščanja, zato bodo mestni redarji izvajali nadzor ali so vozniki in ostali potniki v vozilu pripeti na vseh sedežih, kjer so vgrajeni varnostni pasovi. Hkrati bodo izvajali tudi nadzor uporabe mobilnih telefonov med vožnjo.

varnostni pas avp

Podrobnosti o preventivni akciji Varnostni pas najdete na spletni strani Javne agencije RS za varnost prometa, ki organizira in koordinira akcijo, na kateri med drugim najdete tudi poučen video posnetek ter zloženko.

Voznike ob tej priložnosti znova pozivamo, naj bodo med vožnjo v vozilu ustrezno pripeti, naj ne uporabljajo mobilnih telefonov in s tem skrbijo tako za lastno varnost kot tudi varnost ostalih udeležencev v prometu.