četrtek, 17. 9. 2015

Mestno redarstvo v uporabo prevzelo novo električno vozilo

V sredo 16. septembra je Mestna občina Ljubljana v sklopu Evropskega tedna mobilnosti od družbe Group Renault, Renault Nissan d.o.o. kot nagrado za naziv »Zelena prestolnica Evrope 2016« prejela v uporabo 2 100% električni vozili Renault ZOE in Renault KANGOO.

Mestno redarstvo Mestne občine Ljubljana je od obeh električnih vozil v uporabo prejelo 100% električno vozilo Renault ZOE. Vozilo je povsem električno, majhno in izredno gibljivo ter okolju prijazno.

Uporaba okolju prijaznih prevoznih sredstev predstavlja tudi uresničevanje strategije oziroma vizije Trajnostnega razvoja Ljubljane do leta 2025, ki jo je Mestna občina Ljubljana sprejela leta 2007, s katero se je zavezala k trajnostnemu in okolju prijaznemu razvoju mesta s ciljem doseči visoko kakovost življenja meščank in meščanov na vseh področjih življenja.

Z uporabo električnega vozila pri izvajanju nalog bomo nedvomno prispevali k čistejšemu okolju in zmanjševanju emisij toplogrednih plinov, kar je ena od prioritet prometne in okoljevarstvene politike ter vizije trajnostnega razvoja Mestne občine Ljubljana.

Mestno redarstvo Mestne občine Ljubljana