ponedeljek, 31. 8. 2015

Na šolske poti se vračajo najmlajši udeleženci v prometu

Mestno redarstvo javnost ponovno obvešča, da se s 1. septembrom na šolske poti vračajo najmlajši udeleženci v prometu, zato bomo v skrbi za njihovo varnost v okolici šol nadaljevali s poostrenim nadzorom.

S 1. septembrom se na šolske poti in s tem na ljubljanske ceste vračajo najmlajši udeleženci v prometu, zato se lahko pričakuje povečan promet na celotnem območju Ljubljane, še posebej v okolici šol in vrtcev.

Mestno redarstvo bo v skrbi za varnost otrok in ostalih udeležencev v okolici šol in izobraževalnih ustanov v mesecu septembru nadaljevalo s poostrenim nadzorom in dosledno ukrepalo zoper tiste, ki ne bodo upoštevali cestnoprometnih predpisov in signalizacije.

Ponovno apeliramo na voznike in ostale udeležence naj ravnajo odgovorno in spoštujejo ter upoštevajo cestnoprometne predpise. Zgolj s takšnim ravnanjem lahko vsi skupaj prispevamo, da bodo otroci varni, da bodo spoznali pravilno obliko ravnanja v prometu in odrasli v kulturne ter odgovorne udeležence v prometu (pešce, kolesarje, motoriste in ne nazadnje voznike).

Otrokom, njihovim staršem in ostalim udeležencem želimo varno na cestah.

Več o aktivnostih in ukrepih ob začetku šolskega leta si lahko preberete s klikom tukaj

Mestno redarstvo Mestne občine Ljubljana