petek, 28. 8. 2015

Nova prometna ureditev na prenovljeni slovenski cesti

1. septembra 2015 bo na prenovljenem osrednjem delu Slovenske ceste začela veljati nova prometna ureditev. Hitrost bo omejena na 30 km/h, znova bodo vozili nekateri mestni avtobusi in vozila z dovolilnicami MOL za Slovensko cesto. Poskusno obdobje bo trajalo do konca leta 2015.

Promet po Slovenski cesti bo dovoljen zgolj z vozili z dovolilnicami MOL za Slovensko cesto.

Na osrednjem delu Slovenske ceste bo tudi dovoljen prevoz intervencijskih in komunalnih vozil, vozil dostave in stanovalcev ter vozil za potrebe Pošte Slovenije in hotela Slon. Taksiji v poskusnem obdobju ne bodo imeli vstopa na osrednji del Slovenske ceste.

Stanovalci bodo do svojih parkirnih prostorov lahko dostopali 24 ur na dan, uvoz bo urejen iz smeri Šubičeve ceste. Dostop dostavnih vozil bo dovoljen vsak dan med 9. in 11. uro, pred hotelom Slon pa bo urejeno tudi kratkotrajno ustavljanje vozil s hotelskimi gosti. Vsa vozila morajo imeti dovolilnico MOL za Slovensko cesto. V primeru zlorabe bo dovolilnica odvzeta.

Mestno redarstvo bo na Slovenski cesti izvajalo nadzor in ukrepalo skladno z novo prometno ureditvijo in postavljeno cestnoprometno signalizacijo, zato pozivamo vse, da spoštujejo in upoštevajo novo prometno ureditev na navedenem delu Slovenske ceste. Več o prenovljeni Slovenski cesti si lahko preberete s klikom tukaj .

Mestno redarstvo Mestne občine Ljubljana