ponedeljek, 9. 11. 2015

Nova spletna stran – zelena prestolnica evrope 2016

Zaživela je nova spletna stran Ljubljane – Zelena prestolnica Evrope 2016 www.zelenaljubljana.si.

Vzpostavljena je nova spletna stran Ljubljane www.zelenaljubljana.si , katere cilj je spodbuditi čim več ljudi, da z nami soustvarjajo zeleno družbo, hkrati pa spoznajo glavne aktivnosti in dosežke Mestne občina Ljubljana.

Na spletni strani spoznamo, zakaj je Ljubljana postala Zelena prestolnica Evrope 2016, se seznanimo z zelenimi dejstvi, spremljamo zelene dogodke ali preberemo zanimive in poučne zapise v rubriki Blog. Ker se zavedamo pomena odgovornega in okolju prijaznega delovanja, je izpostavljena tudi rubrika Bodi zeleno aktiven, v kateri lahko vsak z majhnimi spremembami prispeva k izboljšanju kakovosti življenja v Ljubljani.

Spletna komunikacija ima ključno vlogo pri predstavitvi naziva Zelena prestolnica Evrope 2016, zato obiskovalce spletne strani vabimo, da se aktivno vključijo v kampanjo.

Več informacij lahko preberete na spletnem portalu MOL – klik tukaj .

Na Mestnem redarstvu smo ponosni, da smo del »zelene zgodbe« in uresničevanja Prometne politike MOL, saj pri svojem delu uporabljamo okolju prijazna vozila in sicer 7 vozil Volkswagen eco up in 1 vozilo CADDY, pri katerih se kot primarno pogonsko gorivo uporablja stisnjen zemeljski plin (angl. compressed natural gas ali krajše CNG ali METAN) in vozilo Renault ZOE, eno od dveh 100% električnih vozil, katera je MOL od družbe Group Renault, Renault Nissan d.o.o. kot nagrado za naziv »Zelena prestolnica Evrope 2016« prejela v uporabo do konca leta 2016.

Naš cilj je vseskozi tudi, da čim več mestnih redarjev opravlja delo na kolesih (6. julija 2009 smo prvič v zgodovini redarstva svoje naloge pričeli opravljati z redarji na kolesih), saj se je tovrstna oblika izvajanja nadzora izkazala za pravilno in posebej učinkovito, ko je bila potrebna hitra intervencija v širšem mestnem središču. Tako smo ves čas tudi večali vozni park s službenimi kolesi in trenutno imamo v uporabi 30 koles.

Sodelujemo pa tudi na dogodkih, ki širšo javnost nagovarjajo in spodbujajo k ozaveščanju o pomenu uporabe okolju prijaznih vozil in zmanjševanju motornega prometa v mestu (Evropski teden mobilnosti, Dan brez avtomobila, Forum CIVITAS, …).

Tako se tudi Mestno redarstvo v tem segmentu pridružuje skupnemu cilju MOL, ki ga želimo trajnostno doseči s Prometno politiko MOL, katere cilj je uvajanje načela trajnostne mobilnosti.

Mestno redarstvo Mestne občine Ljubljana