ponedeljek, 26. 3. 2018

Nudenje prve pomoči motoristu

Sodelavci Mestnega redarstva MOL so se v soboto, 24. marca 2018, udeležili izobraževalnega dogodka Nudenje prve pomoči motoristu.

Izobraževalni dogodek, ki je potekal na prireditvenem prostoru na Zapuški cesti, so pod sloganom »Varno v novo sezono« organizirali člani MK Orange Family v sodelovanju z Zvezo Moto klubov Slovenije.

Namen dogodka je bil predvsem ozaveščanje motoristične javnosti glede nudenja prve pomoči ter ravnanja v primeru nesreče in same priprave motorista na novo sezono.

Mestni redarji so predstavili svoje delo in pooblastila, službeno opremo in nahrbtnik, v katerem je shranjen avtomatski defibrilator, s katerim so opremljene patrulje Mestnega redarstva. Udeležencem so predstavili svoje delo v širši luči s posebnim poudarkom, da mestni redarji ne izvajajo zgolj represivnih, temveč tudi druge naloge. Izpostavili so predvsem preventivno delo in s tem povezano neposredno delo ter komunikacijo s posamezniki, četrtnimi skupnostmi, vrtci, šolami, Reševalno postajo Ljubljana, Policijo in drugimi deležniki.

Na dogodku so sodelovali tudi reševalci Reševalne službe Pacient, ki so prikazali temeljne postopke oživljanja, policisti motoristi Postaje prometne policije Ljubljana, ki so izvedli praktičen prikaz delovanja Helite airbaga za motor v primeru padca ter izpostavili priporočila varne udeležbe z motorjem v prometu.

Več o dogodku najdete na njihovi Facebook strani.