petek, 15. 4. 2016

Poostren nadzor hitrosti na širšem območju in v okolici šol ter vrtcev

Mestno redarstvo se pridružuje nacionalni preventivni akciji »Hitrost«, ki jo organizira in koordinira Javna agencija RS za varnost prometa, katere temeljni namen je zmanjšati število prometnih nesreč, ki se zgodijo zaradi neprimerne oziroma neprilagojene hitrosti.

Mestno redarstvo bo sodelovalo v skupni nacionalni preventivni akciji »Hitrost«, ki jo organizira in koordinira Javna agencija RS za varnost prometa. Namen preventivne akcije je zmanjšanje hitrosti in prispevati k večji varnosti vseh udeležencev v cestnem prometu.

V okviru akcije bomo izvajali poostren nadzor na omenjenih območjih, saj prav tukaj opažamo pogoste kršitve prekoračitve hitrosti vožnje. Nadzor bo v prvem delu akcije potekal v tednu od 18.4.2016 do 24.4.2016.

Mestno redarstvo Mestne občine Ljubljana bo v omenjenem obdobju izvajalo poostren nadzor hitrosti s samodejnimi merilnimi napravami, nameščenimi v službenih vozilih na lokalnih in državnih cestah v naselju in na občinskih cestah izven naselja. Vozniki nas lahko pričakujejo predvsem v okolici šol, vrtcev in drugih vzgojno izobraževalnih ustanov ter domov starejših občanov.

Mestno redarstvo Mestne občine Ljubljana bo z aktivnim sodelovanjem v skupni akciji sledilo ključnemu cilju le-te, to pa je zmanjšati število prometnih nesreč, ki se zgodijo zaradi neprimerne oziroma neprilagojene hitrosti.

Mestno redarstvo apelira na vse udeležence v cestnem prometu, da hitrost vožnje prilagodijo in upoštevajo cestnoprometne predpise in signalizacijo ter tako s svojim ravnanjem prispevajo k skrbi za lastno varnost in varnost drugih udeležencev v prometu ter kvaliteti bivanja na območju Mestne občine Ljubljana.

Termine vseh nacionalnih preventivnih akcij najdete na spletni strani Javne agencije RS za varnost prometa na Spletnem portalu občinskih svetov za preventivo in vzgojo v cestnem prometu – klik tukaj .

Javna agencija RS za varnost prometa izvaja tudi javno raziskavo o prehitri oziroma neprilagojeni vožnji. Več o tem in za sodelovanje v raziskavi kliknite tukaj .

Mestno redarstvo Mestne občine Ljubljana