petek, 20. 9. 2013

Poseben prometni režim v času evropskega prvenstva v košarki »eurobasket«

EuroBasket 2013, ki se odvija v času od 4.9.2013 do 22.9.2013, je v Ljubljano privabil ogromno obiskovalcev, košarkarskih navdušencev, in navijačev, zato bo promet predvsem v okolici prizorišč močno povečan.

Med prvenstvom bo veljal poseben prometni režim, obiskovalci tekem se bodo z mestnimi avtobusi lahko vozili brezplačno, uvedeni pa bosta tudi dodatni liniji avtobusov med obema prizoriščema tekem. 

Med evropskim prvenstvom v košarki bo v Ljubljani veljal poseben prometni režim. Na Vojkovi cesti bo promet vsak dan med 12. in 24. uro potekal enosmerno proti severu. Postajališča za taxiste bodo urejena na južni servisni cesti.

Na Dunajski cesti, na odseku od Samove ceste do Bavarskega dvora, ter na Celovški cesti, na odseku med Drenikovo in Tivolsko cesto, bosta urejena posebna pasova za mestne avtobuse in vozila Eurobasketa.

Več o posebnem prometnem režimu in možnostih parkiranja, ki bo veljal v času Eurobasketa najdete na naslednji povezavi – klik tukaj

Vabimo vas, da vse podrobnosti o EuroBasketu 2013 v Ljubljani spremljate na posebni podstrani našega spletnega mesta - klik tukaj


Vloga Mestnega redarstva v čau EuroBasketa

Redarji Mestnega redarstva MOL bodo pred tekmami aktivno prisotni na ključnih lokacijah, kjer bodo skrbeli za varen in neoviran promet, za prevoznost pasu namenjen avtobusom, udeležencem v prometu pa posredovali informacije o možnostih parkiranja ter jih usmerjali na prosta parkirna mesta. Po koncu tekem bodo mestni redarji usmerjali promet ter tako zagotavljali čim večjo pretočnost prometa.

Več o vlogi Mestnega redarstva najdete na naslednji povezavi – klik tukaj

Mestno redarstvo Mestne občine Ljubljana