četrtek, 17. 9. 2015

Prenovljeno parkirišče p+r dolgi most

15. septembra 2015 je Mestna občina Ljubljana odprla razširjeno in prenovljeno parkirišče P+R Dolgi most, na katerem je odslej 371 parkirnih mest.

Od torka 15. septembra je možno parkirati na prenovljenem parkirišču s sistemom P + R Dolgi most, kjer je uporabnikom na voljo 371 parkirnih mest.

Družine z majhnimi otroki lahko parkirajo na posebej označenih mestih za mlade družine, kar jim omogoča varen in udoben prestop iz osebnega avtomobila do javnega potniškega prometa. Poleg teh enajstih parkirnih mest je na voljo tudi 11 parkirnih mest, prilagojenih invalidom. Vozniki električnih vozil ne bodo več v zadregi glede napajanja svojega avtomobila z električno energijo, saj so na prenovljenem parkirišču na razpolago 3 polnila mesta za sočasno napajanje šestih električnih vozil. P+R Dolgi most bo zadrževal na obrobju mesta tudi turistične avtobuse, saj je zanje urejenih 11 parkirnih mest.

Za avtodome bo na razpolago 11 parkirnih mest in sanitarno-napajalna postaja. Na parkirišču je postavljenih 16 stojal z nadstrešnico za parkiranje koles, v načrtu je tudi postavitev 20 stojal za kolesa iz sistema BicikeLJ.

Ponudbo bo dopolnjeval še kiosk za prodajo časopisov, osvežilnih pijač in prigrizkov. Celotno informacijo si lahko preberete na portalu MOL – klik tukaj

Mestno redarstvo Mestne občine Ljubljana