torek, 9. 4. 2013

Preventivna akcija hitrost - počasneje je varneje

Namen preventivne akcije Hitrost - počasneje je varneje je zmanjšanje hitrosti in prispevati k večji varnosti vseh udeležencev v cestnem prometu, predvsem v okolici šol, vrtcev, domov starejših občanov in območij omejene hitrosti.

Mestno redarstvo Mestne občine Ljubljana se bo pridružilo skupni preventivni akciji Hitrost – počasneje je varneje, ki jo organizira in vodi Ministrstvo za notranje zadeve, Policija. V okviru akcije bomo izvajali poostren nadzor na omenjenih območjih, saj prav tukaj opažamo pogoste kršitve prekoračitve hitrosti vožnje. Nadzor bo potekal v tednu od 15.4.2013 do 21.4.2013.

Mestno redarstvo Mestne občine Ljubljana bo v omenjenem obdobju izvajalo poostren nadzor hitrosti s samodejnimi merilnimi napravami, nameščenimi v službenih vozilih na lokalnih in državnih cestah v naselju in na občinskih cestah izven naselja. Vozniki nas lahko pričakujejo predvsem v okolici šol, vrtcev, domov starejših občanov in območij omejene hitrosti.

Mestno redarstvo Mestne občine Ljubljana bo z aktivnim sodelovanjem v skupni akciji sledilo ključnemu cilju le-te, to pa je zmanjšati število prometnih nesreč, ki se zgodijo zaradi neprimerne oziroma neprilagojene hitrosti.

Mestno redarstvo Mestne občine Ljubljana