ponedeljek, 15. 1. 2018

Preventivna akcija Mobilni telefoni v prometu

Mestni redarji bodo sodelovali v nacionalni preventivni akciji Mobilni telefoni v prometu s sloganom Vozimo pametno!, ki bo potekala od 15. do 28. januarja 2018.

Mestni redarji Mestnega redarstva MOL bodo v okviru akcije izvajali nadzor nad upoštevanjem 35. člena Zakona o pravilih cestnega prometa, ki govori o prepovedi uporabe naprav ali opreme, ki zmanjšujejo voznikovo slušno ali vidno zaznavanje ali zmožnost obvladovanja vozila, kamor spada tudi uporaba mobilnih telefonov. V 3. odstavku 35. člena navedenega zakona pa je vozniku izrecno dovoljena uporaba naprave za prostoročno telefoniranje. Globa za omenjene kršitve znaša 120 evrov. Hkrati bodo izvajali tudi nadzor nad pravilno uporabo varnostnih pasov v vozilih.

Vsem voznikom želimo varno vožnjo in se pridružujemo pozivom, naj med vožnjo ne uporabljajo mobilnih telefonov in s tem skrbijo tako za lastno varnost kot tudi varnost ostalih udeležencev v prometu.

Akcijo Mobilni telefoni v prometu koordinira Javna agencija RS za varnost prometa, podrobnosti najdete na njihovi spletni strani.