sreda, 23. 12. 2015

Preventivni dogodek 0,0 šofer–trezna odločitev

Mestno redarstvo je sodelovalo v preventivnem osveščevalnem dogodku 0,0 šofer – Trezna odločitev, ki jo je v torek 22.12.2015 med 12.00 in 17.00 na Prešernovem trgu organizirala Javna agencija RS za varnost prometa.

V torek 22.12.2015 med 12.00 in 17.00 uro je bil na Prešernovem trgu preventivni dogodek, ki poteka v okviru Nacionalnega programa varnosti cestnega prometa. Preventivni dogodek je organizirala Javna agencija RS za varnost prometa v sodelovanju s Svetom za preventivno vzgojo v cestnem prometu Mestne občine Ljubljana.

Na dogodku so mestni redarji sodelovali s policisti Policijske postaje Ljubljana Center in predstavniki Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu MOL. Namen dogodka je bil osveščanje mimoidočih glede tveganja vožnje pod vplivom alkohola.

V okviru dogodka je bil postavljen poseben paviljon, na katerem je lahko vsakdo preizkusil nevarnosti vožnje pod vplivom alkohola, si izmeril raven alkohola v izdihanem zraku ter preveril svoj reakcijski čas.

Mestni redarji so mimoidočim delili tudi informativne zgibanke in promocijski material s poslikavo Mestnega redarstva.

Meščani in mimoidoči obiskovalci mesta so akcijo pozdravili in jo sprejeli zelo pozitivno.

Več o preventivni akciji 0,0 šofer – trezna odločitev si lahko preberete na spletni strani Javne agencije RS za varnost prometa – klik tukaj

Mestno redarstvo Mestne občine Ljubljana