četrtek, 19. 9. 2013

Prve tekme četrfinala eurobasketa minile brez posebnosti

V sredo 18.9.2013 so se začele tekme četrfinala evropskega prvenstva v košarki EuroBasket 2013 v ŠRC Stožice za uvrstitev v polfinale, na kateri se je Slovenija pomerila z ekipo Francije.

Pričakovano je bil bistveno večji obisk in povečan promet v okolici ŠRC Stožice, zato smo se tudi dodatno pripravili in organizirali. Mestni redarji so bili tako pred tekmami prisotni na ključnih lokacijah v bližnji okolici ŠRC Stožice ter skrbeli za varen in neoviran promet, za prevoznost pasu namenjen avtobusom, udeležencem v prometu pa posredovali informacije o možnostih parkiranja ter jih usmerjali na prosta parkirna mesta.

V tem času tudi nismo beležili posebnosti, promet je potekal tekoče in brez večjih zastojev, kar gre pohvala usklajenemu delovanju vseh operativnih služb. Opažamo tudi, da obiskovalci upoštevajo obvestila glede možnosti parkiranja na bližnjih parkiriščih, kot je Hipodrom Stožice, parkirišče Žale pri krematoriju, saj so bila polno zasedena.

Rezultate tekem najdete na spletni strani EuroBasket 2013 – klik tukaj

Danes 19. septembra ob 14.30 uri se bo naša reprezentanca pomerila z ekipo Srbije, zato ponovno pričakujemo znatno povečan obisk in promet. Na vse obiskovalce in udeležence ponovno apeliramo, da na tekme pridejo pravočasno, da koristijo javna prevozna sredstva ali parkirajo na bližnjih parkiriščih (Hipodrom Stožice, Žale, Dunajski kristali …). Naši reprezentanci želimo uspešno tekmo in seveda zmago!

Več o posebnem prometnem režimu in možnostih parkiranja, ki bo veljal v času Eurobasketa najdete na naslednji povezavi – klik tukaj
 

Možnost brezplačnega parkiranja v času prvenstva EuroBasket 2013 - klik tukaj

Vabimo vas, da vse podrobnosti o EuroBasketu 2013 v Ljubljani spremljate na posebni podstrani našega spletnega mesta - klik tukaj

Mestno redarstvo Mestne občine Ljubljana