ponedeljek, 12. 9. 2016

Raziskava agencije za varnost prometa o pripetosti voznikov in potnikov v vozilih

Raziskava, ki jo je letos opravila Agencija za varnost prometa s sistematičnim opazovanjem pripetosti voznikov in potnikov v vozilih je pokazala, da velika večina Slovencev dosledno uporablja varnostne pasove v vozilu.

Raziskava, ki jo je letos opravila Agencija za varnost prometa s sistematičnim opazovanjem pripetosti voznikov in potnikov v vozilih, v kateri je bilo udeleženih kar 127.000 vozil, je pokazala, da varnostni pas v vozilih uporablja 90 % voznikov in 92 % sopotnikov na sprednjih sedežih.

Rezultate raziskave o pripetosti v vozilih med vožnjo lahko preberete na spletni strani Agencije za varnost prometa – klik tukaj.

Na območju Mestne občine Ljubljana je sistematično opazovanje pripetosti potekalo na naslednjih lokacijah: Neubergerjeva ulica, Zelena pot in Cesta na Brdo.

Slovenija se uvršča med države z visoko stopnjo pripetosti, raziskava Agencije za varnost prometa pa potrjuje, da je k temu močno pripomoglo stalno ozaveščanje in opozarjanje na nevarnosti neuporabe varnostnih pasov skozi različne aktivnosti, ki jih izvaja Agencija.

V različnih preventivnih dogodkih in aktivnostih ozaveščanja sodeluje tudi Mestno redarstvo, kot tudi v nacionalni preventivni akciji »Varnostni pas« s sloganom s sloganom PRIPNITE SE in doŽIVITE! - Več o akciji

Mestno redarstvo se pridružuje apelu Agencije za varnost prometa, da lahko s skupnimi močmi vsi akterji, ki delujejo na področju prometne varnosti in vsi udeleženci v prometu pripomoremo in poskrbimo za varnost vseh, ki smo udeleženi v prometu.

Mestno redarstvo Mestne občine Ljubljana