torek, 15. 11. 2022

Redarja odkrila tatu koles

Patrulja Mestnega redarstva je v četrtek, 10. novembra 2022, med nadzorom območja ob Zemljemerski ulici zaustavila voznika kolesa, ki ga je zaradi prekrška ter suma storitve kaznivega dejanja zadržala do prihoda policistov.

Mestna redarja sta med nadzorom prometa na Zemljemerski ulici okoli 11. ure zaustavila kolesarja zaradi nezanesljive vožnje. kolesar je med vožnjo s kolesom prevažal še eno kolo, kar ga je očitno oviralo pri vožnji. Med izvajanjem postopka sta poskušala ugotoviti njegovo identiteto, vendar je ta navedel napačne oz. lažne osebne podatke, prav tako pa so okoliščine na kraju izkazovale sum storitve kaznivega dejanja, zato sta odredila zadržanje na kraju do prihoda policistov. Policisti so v postopku ugotovili, da sta obe kolesi ukradeni, zato so ju tudi zasegli in bodo zoper osumljenca podali kazensko ovadbo.

Uspešno zaključen dogodek je tako ponovno potrdil pomembnost odličnega sodelovanja med Mestnim redarstvom in Policijsko upravo Ljubljana s policijskimi postajami pri zagotavljanju varnosti v Ljubljani.