ponedeljek, 19. 9. 2016

Sodelovali smo na prireditvi ecomeet

Mestno redarstvo je v soboto dne 17.9.2016 sodelovalo na tradicionalni prireditvi ECOmeet, ki jo vsako leto v okviru Evropskega tedna mobilnosti organizira in koordinira ekipa ECOmeet, GaS Tuning.

Mestno redarstvo je na povabilo družbe GaS-Tuning, ekipe ECOmeet sodelovalo na tradicionalni prireditvi »ECOmeet - Srečanje ekoloških vozil«, ki je vsako leto organizirana v okviru »Evropskega tedna mobilnosti«.

Mestno redarstvo je na prireditvi prejelo novo službeno 100 % električno vozilo Renault Twizy, ki je okolju prijazno, saj je povsem brez emisij. Vozilo odlikuje preprosta konstrukcija in majhne dimenzije ter je prilagojeno za cestni promet in vožnji dveh oseb z avtonomijo do 100 km.

Na prireditvi smo na predstavitveni stojnici tradicionalno sodelovali s Policijsko upravo Ljubljana, s policisti policijske postaje Ljubljana Center. Obiskovalcem in udeležencem prireditve smo predstavili svoje delo, pristojnosti, novo električno vozilo Twizy in službeno opremo ter delili promocijski material s poslikavo mestnega redarstva.

Na prireditvi je Mestno redarstvo s strani ekipe ECOmeet prejelo tudi pisno Priznanje za najbolj EKO redarstvo daleč naokoli (priznanje je dodano v galeriji slik). Mestno redarstvo namreč že vrsto let sledi Prometni politiki MOL in trajnostni mobilnosti, katere cilj je zmanjšanje emisij in spodbujanje k uporabi javnega prevoza ter okolju prijaznih vozil in pri svojem operativnem delu uporablja okolju prijazna službena vozila. Mestni redarji pa svoje delo opravljajo tudi s službenimi kolesi.

Več o prireditvi ECOmeet si lahko preberete na njihovi uradni spletni strani – klik tukaj .

Mestno redarstvo Mestne občine Ljubljana