petek, 15. 4. 2016

Sodelovanje mestnega redarstva na kolesarskem festivalu 2016 v ljubljani

Uradne otvoritve in programa Evropskega kolesarskega festivala 2016 v Ljubljani, ki je potekala v četrtek, 14. aprila 2016 s sloganom »Na kolo – in življenje lepše bo!« so se udeležili tudi redarji Mestnega redarstva.

V času predsedovanja Nizozemske Svetu EU bo od 14. aprila do 30. junija v 26 evropskih prestolnicah potekal Evropski kolesarski festival 2016 – več o tem na uradni spletni strani Cycling Festival Europe 2016

Mestna občina Ljubljana, Zelena prestolnica Evrope 2016, spodbuja trajnostne oblike mobilnosti. Med njimi je tudi kolesarjenje, zato se na pobudo Veleposlaništva Kraljevine Nizozemske v Sloveniji pridružujemo Evropskemu kolesarskemu festivalu 2016. Več o tem na njihovi spletni strani – klik tukaj

Na pobudo Veleposlaništva Kraljevine Nizozemske se iniciativi pridružujejo Mestna občina Ljubljana, Kolesarska zveza Slovenije, družba Butan plin, Slovenska kolesarska mreža in številni drugi partnerji in pokrovitelji z željo spodbuditi kolesarjenje kot v urbanih okoljih najbolj primeren in zdrav način prevoza na delo, po nakupih, obiskih prijateljev in prireditev ter predstaviti pestrost kolesarjenja in barvitost kolesarskih subkultur.

V okviru festivala so pred Mestno hišo in v informacijski točki Točka Zate potekale številne aktivnosti za dvig zavedanja o pomenu kolesarjenja za naše okolje in zdravje. Predstavljeni sta bili tudi kampanji Pripelji srečo v službo in Cycle2Heritage (S kolesom v muzej).

Mestni redarji so v času prireditve na ključnih točkah skrbeli za varnost kolesarjev udeležencev festivala. Mestna redarja, ki sta se udeležila vožnje s kolesi, pa sta sodelovala preventivno in udeležence spremljala s službenimi kolesi, opremo in v uniformi.

Več o kolesarskem festivalu in programu, lahko preberete na spletni strani – klik tukaj

Mestno redarstvo Mestne občine Ljubljana